Hoe configureer ik mijn Dolby Prismatic hoofdtelefoon voor mijn PS4?

Om te zorgen dat de audio van de hoofdtelefoon goed is geconfigureerd, volg je de onderstaande instructies. Ui het Playstation 4 home-menu, druk je op het d-pad of de linker joystick, scroll je naar de rechterkant van het scherm en selecteer je “settings” (“instellingen”). Scroll door de lijst met opties en selecteer “sound and screen” (“Geluid en scherm”) , selecteer “audio output settings” (“instellingen audio-uitvoer”), selecteer “primary output port” (“primaire uitvoeraansluiting”), selecteer “digital out” (“digitaal uit”), markeer Dolby Digital 5.1ch” en druk op X om een vinkje bij de selectie te zetten. Druk op rechts op de linker joystick of D-pad en druk op X op “OK” om de keuze te bevestigen. Als je dit hebt gedaan, kom je terecht in het vorige menu genaamd “Audio Output settings” (“Instellingen audio-uitvoer”) in het linkerbovenscherm. Scroll omlaag naar “Audio Format (Priority)” (“Audio-indeling (prioriteit)”) en druk op X. Scroll omlaag en selecteer “Bitstream (Dolby)” (“Bitstream (Dolby)”). Als je dit hebt gedaan, heb je met succes de configuratie van de hoofdtelefoon voltooid. Om te controleren dat je Dolby 5.1 uitvoer ontvangt, kijk je naar het voetstuk van de standaard van de hoofdtelefoon. Het ledlicht bij het pictogram Dolby moet oplichten wat aangeeft dat je Dolby-geluid ontvangt.

Om te zorgen dat je chatinstellingen goed geconfigureerd, houd je de Playstation home-knop ingedrukt totdat een scherm op het menu verschijnt. Als het menu verschijnt, laat je de home-knop log en druk je op X om “Adjust Devices” (“Apparaten aanpassen”) te selecteren. Zorg dat de optie rechts van “Output to headphones” (“Uitvoer naar hoofdtelefoon”) is ingesteld op “Chat-audio” (“Chat-audio”). Als de optie al is ingesteld op “Chat-audio” zijn de chatinstellingen goed geconfigureerd. Als het niet is ingesteld op “Chat-audio” scroll je omlaag met je linker joystick en druk je op X op  “output to headphones” (“uitvoer naar hoofdtelefoon”), selecteer je “Chat-audio” met je linker joystick en druk je op X om je instellingen te bevestigen. Zorg er ook voor dat je “Volume control (Headphones)” (“Volumeregeling (hoofdtelefoon)”) is ingesteld op het maximale volume. Als je dit hebt gedaan, heb je met succes de communicatie-instellingen geconfigureerd.

* bij gebruik van de Dolby Prismatic hoofdtelefoon met de PS4, verlies je de game/chat-balans via de hoofdtelefoon. Als je in een groepschat zit, ga je naar Party Settings  (Groepsinstellingen) en daarna naar Adjust Audio Mix (Audiomix aanpassen). In dit menu kun je scrollen tussen Party chat audio (Groeps-chataudio) en alle andere audio die naar de hoofdtelefoon gaat. En voor online gamen zonder een groep, is de chataudio vastgezet