Waarom zoemt mijn hoofdtelefoon als ik hem op de pc aansluit?

• Het zoemende geluid wordt veroorzaakt door elektronische interferentie. Om er achter te komen waar die interferentie vandaan komt, zet je alle elektronische apparatuur in de omgeving uit, inclusief je luidsprekers, maar laat je de computer en je hoofdtelefoon aan staan.
  • Pas het volume van de microfoon aan. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor de luidsprekers en selecteer “Opname-apparatuur” uit het menu. Klik met de rechtermuisknop op de microfoon in het nieuwe venster en selecteer “Eigenschappen”. Klik op het tabblad “Niveaus” in het nieuwe venster en zet de schuifregelaars voor “Microfoon” en “Microfoonversterking” op het laagste niveau. Zet de schuifregelaar voor de “Microfoon” hoger totdat je je stem via de hoofdtelefoon kunt horen. Als je je stem nog steeds niet kunt horen als de schuifregelaar op het maximum staat, zet je de schuifregelaar voor “Microfoonversterking” ook hoger.
  • Sluit een andere hoofdtelefoon aan op je computer en luister of je het gezoem nog steeds hoort. Als het probleem is opgelost, ligt het probleem bij de hoofdtelefoon vanwege een los draadje of iets dergelijks en moet deze worden vervangen.
  • Probeer de hoofdtelefoon op een compatibele gamingconsole. Als je het gezoem niet hoort bij gebruik op een gamingconsole, weet je dat het probleem van de pc komt.